Lyx för dina skor

Ett par välvårdade skor kan bli din bästa vän i många år och det är värt att lära sig att ta hand om skorna!

Skovård

De sköna skorna som du gillar och använder ofta behöver kärlek. Naturliga material som skinn och textil är enklast att rengöra och det behöver inte vara tidskrävande. Första steget är att hitta rätt rengöringsprodukt. Sedan handlar det om eftervård och till sist om vila. Skor behöver även vila och grundregeln är att inte ha samma skor två dagar i rad.

Produkter och vård

Ta en titt här för att hitta lyx till skorna. Bra skor kräver bra produkter. Det finns olika rengöringsmedel för skor vilket beror på ändamålet. Till exempel hur djupverkande det ska vara och om det är slätt skinn, mocka eller textil. Efter korrekt rengöring så behöver skorna efterbehandlas där skinnskor behandlas med kräm och mocka med spray. Sedan så förvarar du de allra finaste skorna med skoblock och du låter även skorna vila regelbundet. Detta är grunden, men det går självklart att skämma bort favoritskorna ytterligare med bra skoborstar, skohorn med mera.

Resultatet är definitivt värt insatsen. Dina skor kommer kännas nya längre, vara längre och dessutom vara mer bekväma då rätt vård mjukar upp materialen.

Detta inlägg postades i Mode den av .